HA MORT EL P. FRANCESC MARTÍNEZ-SORIA

El dia 7 de gener de 2023, a les 21 h., ha mort el P. Francesc Martínez-Soria a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

El funeral serà dilluns, dia 9 de gener, a les 16 h.

FRANCESC D’ASSÍS MARTÍNEZ RAMOS va néixer a Barcelona el 18 de juliol de 1934. Més endavant, perquè el cognom no es perdés, el seu pare, l’actor Paco Martínez Soria, va canviar-li el cognom per Martínez-Soria Ramos. Als 21 anys deixà els estudis de farmàcia per ingressar al noviciat dels escolapis a Moià. El 22 de setembre de 1962 fou ordenat prevere a Salamanca. Molts anys després, en un recés espiritual amb un grup d’escolapis a Poblet, va sentir el desig d’esdevenir-ne monjo, conscient que la seva vida espiritual s’havia anat refredant. Vestí l’hàbit cistercenc el 8 de setembre de 1991, i, tres anys després, el 8 de setembre de 1994, va fer la professió com a monjo cistercenc de Poblet.

Al monestir ha estat sagristà, responsable de la botiga de records, refetorer, hostatger, i, abans de jubilar-se, responsable de la bugaderia. De la seva estada a la infermeria del monestir, els darrers anys de la seva vida, n’hem de destacar la seva disponibilitat per ajudar en el que podia els altres malalts, sigui vetllant-los, sigui acompanyant-los espiritualment. Durant la seva última malaltia no li ha estat estalviat el sofriment, que ha estat per a ell un camí de purificació i de preparació per al goig que no s’acaba.

Se’l recordarà pel seu caràcter obert i jovial, sempre actiu i disponible per als serveis comunitaris, per la seva fidelitat a la santa missa i a l’ofici diví, i per la seva capacitat d’establir lligams i de connectar amb les persones: coneixia molta gent i el coneixia molta gent. S’esforçava per llimar les asprors del seu temperament fort, i cal dir que posseïa una qualitat molt bona: sabia veure i posar de relleu les coses positives dels altres.

En aquests dies que hem renovat la nostra fe i la nostra joia en el misteri de l’encarnació de Verb de Déu, demanem al Pare que aculli en el seu si el nostre germà Francesc, que va ser-ne missatger i predicador amb la seva paraula viva i incansable.

Se'l recordarà pel seu caràcter obert i jovial, sempre actiu i disponible per als serveis comunitaris.