SOLEMNITAT TRASLLADADA DE SANT JORDI

Església del monestir de Poblet

La festivitat de sant Jordi, que enguany cau en diumenge del temps pasqual, la celebrarem litúrgicament el dilluns dia 24.

LA FESTIVITAT D’AVUI, estimadíssims, duplica la joia de la glòria pasqual, tal com una pedra preciosa, amb el seu propi fulgor, fa resplendir l’or en què l’han encastada. Sí, el nostre sant fou traslladat de milícia a milícia, perquè va canviar l’ofici que tenia d’oficial de soldats a la terra per la professió de la milícia cristiana, i, soldat de debò valent com era, primer va abandonar el bagatge militar, repartint-lo entre els pobres, i així, lliure i disposat, rodejat amb la cuirassa de la fe, es va endinsar, soldat fervent de Crist, a la fila on la lluita era més aferrissada.

Amb això se’ns ensenya ben clarament que són incapaços de combatre amb fortalesa i aptitud, en defensa de la fe, els qui encara tenen por de veure’s desposseïts de les riqueses humanes.

Però sant Jordi, encès del foc de l’Esperit Sant i fortificat inexpugnablement amb l’estendard de la creu, va afrontar el rei inic, de tal manera que en ell va vèncer el príncep de tots els enemics i va incitar els ànims dels soldats de Crist a obrar amb fortalesa. (Sant Pere Damià)


HORARI DE LES CELEBRACIONS

05:15  Matines
07:00  Laudes
08:00  MISSA CONVENTUAL

18:30  Vespres
20:30  Completes

Sant Jordi, encès del foc de l’Esperit Sant i fortificat inexpugnablement amb l’estendard de la creu, va afrontar el rei inic.