20/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
24/06/2016  - El naixement de sant Joan Baptista

Dia 24 de juny
EL NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet
Poblet, 24 juny 2016

Assisteix a la missa conventual l’escolania del Valle de los Caídos. Homilia pronunciada en castellà.

Què serà aquest noi?

Què seran cadascun d’aquests petits cantaires, que van creixent en edat i en saviesa, enfortint-se en l’Esperit, com Joan Baptista?

Déu ha concedit la seva gràcia. Quan neix un nen, Déu ens està concedint la seva gràcia. Cada criatura és un fill de Déu. Cal valor i reconèixer-se fill i reconèixer els altres, siguin qui siguin, com a fills d’un mateix Déu.

Mireu, experimentem l’oblit de Déu. No per part nostra, però si per amics, coneguts i familiars, per als quals Déu ha restat en la penombra. Potser, com el servent del Senyor, ens toca a cadascun de nosaltres il·luminar les zones fosques dels nostres éssers estimats, perquè els arribi alguna cosa de la gràcia de Déu.

L’ésser humà, pel fet de viure en el desert, encara que no vulgui adonar-se’n, està assedegat de Déu. Pel nostre testimoni de vida poden arribar a saciar-se, saciar la seva set de Déu, la seva set de gràcia, de misericòrdia, d’amor, de salvació.

Déu té preparat un pla per a cadascun de nosaltres. De moment cantem i lloem el Senyor amb salms i himnes. Des de la nostra situació existencial, ens alegrem perquè el Senyor ha mostrat la seva gran misericòrdia amb Isabel, amb Zacaries, amb tots els qui reconeixen, beneeixen i proclamen les meravelles que Déu ens concedeix. Vosaltres heu de descobrir en la vostra vida que una nota musical pot canviar un cor.

Déu ens concedeix la seva gràcia, per poder estudiar, per poder formar-nos com a persones en una escolania, entre una comunitat monàstica, al si de l’Església, com a cristians que sempre necessitem de conversió.

Avui, 24 de juny de 2016, un nen, que es dirà Joan, ens indica, una veu ens assenyala la Paraula de Déu, és a dir Jesucrist. Cap a ell doncs, ens hem d’orientar.

163/306
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005