21/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
24/01/2016  - Diumenge III durant l'any (Cicle C)

DIUMENGE III DURANT L’ANY (Cicle C)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Poblet, 24 gener 2016

Escolta: «No em fas cap falta». La cultura del rebuig que ens propugna la societat actual és contraria a la religió cristiana. Com a membres del cos de Crist hem de ser sol·lícits els uns pels altres. Sol·lícits per les missions, pels infants necessitats, pels qui hi tenen cura; però, també els qui són més a prop nostre, els qui se’t posen al davant, els qui tot i ser cristians no podem participar en la mateixa taula, perquè no combreguem en la unitat encara.

Cal sentir els plors, quan escoltant la paraula de Déu ens interpel·la en totes les faltes que encara ens costa reparar.

Cal eixugar-se les llàgrimes i nets els ulls mirar amb els ulls brillants les necessitats dels altres i, tot el que pots fer pels altres.

Jesús, és el compliment de les paraules de l’Escriptura. Jesús és el compliment de l’amor i la misericòrdia de Déu. Jesús és mestre en Bona Nova als desvalguts, en llibertat als captius, en llum als cecs, en gràcia als darrers, als més rebutjats de la societat.

Avui, el compliment de les paraules de l’Escriptura ens toca a nosaltres. Cal conèixer la solidesa de l’ensenyament que hem rebut. Tenim un cap per a pensar, per a pregar, per a contemplar; tenim unes mans per a actuar. Al mig tenim un cor per sentir l’Esperit com ens ungeix per portar la Bona Nova enmig del món, enmig de la cultura del rebuig. Escolta: «Em fas molta falta».

193/306
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005