15/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
28/02/2016  - Diumenge III de Quaresma (Cicle C)

DIUMENGE III DE QUARESMA (Cicle C)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Poblet, 28 febrer 2016

Ja s’ho faran. A mi que no em moguin. Jo no penso moure ni un dit per convertir-me, que ja estic bé. Així murmuren alguns, però: «Els qui es creuen estar ferms, que mirin de no caure».

De la història del poble d’Israel, de Moisès, de l’amor de Déu pel seu poble en podem aprendre. Déu és amor. I la seva actitud pràctica, si podem parlar en aquests termes de Déu, s’expressa en la misericòrdia: «Baixaré, doncs, a alliberar el poble del poder dels egipcis i a fer-lo pujar a un país que regalima llet i mel».

Que no ens passi per alt una lliçó de la història. Ja que si el poble d’Israel va estar en un procés constituent durant quaranta anys pel desert, ara aquests quaranta dies també nosaltres estem en procés de conversió.

«Jo sóc el qui sóc». Déu és en present, contínuament en present. Nosaltres en canvi estem en camí, en procés de ser coneguts per nosaltres mateixos, de saber qui som, de saber-nos estimats per l’amor de Déu, de tenir experiència de Déu en la nostra pròpia carn, la nostra pròpia terra, el nostre propi arbre.

Si som com la figuera de la vinya, és a dir, com el cristià de l’Església que no dóna fruit de cap manera, ara és el temps propici. Ara, en la Quaresma, és el temps favorable perquè ens deixem cavar i adobar de la Paraula de Déu, de la pregària i de la contemplació de l’amor de Déu envers nosaltres, de la nostra experiència de la misericòrdia de Déu en el sagrament de la reconciliació.

Reconciliació que ens cal per tornar a Déu, a l’Església, al compromís com a cristians. De l’exemple de Jesús, de les seves paraules i dels seus gestos hem de fer-ne experiència en el desenvolupament de l’Evangeli en la nostra vida, en l’actitud pràctica de la misericòrdia.

Ara és el moment d’estar disponibles a les necessitats dels altres. Estar disponible per als altres és estar disponible per al Crist. Si els cristians som seguidors de Crist ens cal ser les persones més disponibles que hi ha sobre la Terra.

251/372
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005