19/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
19/12/2015  - Dia 19 de desembre. Fèria privilegiada d'Advent

19 de desembre
FÈRIA PRIVILEGIADA D’ADVENT

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Poblet, 19 desembre 2015

Davant de Déu, el desig. El desig de l'home un fill, una descendència. El desig de Déu un consagrat. Dos pares, dos mares, dos fills desitjats, l'estèril engendra. La pregària, el silenci, la consagració al Senyor és font de relació estreta amb Déu. El voler de la persona humana és un, però el voler de Déu és do, gràcia i misericòrdia.
Viure per a Déu és acceptar la seva voluntat, acceptar l'esterilitat, acceptar el do de Déu, la gràcia del do de Déu, la misericòrdia que Déu sap desenvolupar en la realitat humana.

De vegades som incrèduls, no veiem senyal de l'amor de Déu en les nostres vides. De vegades la por s'apodera de nosaltres, quan de fet només ens cal deixar-nos guiar per la voluntat de Déu.

Nosaltres davant d'aquests fills desitjats, Samsó i Joan, que preparen la vinguda del Messies, rebrot de Jessè que ve a alliberar-nos, també hi podem entendre que és ara tasca nostra i treball de fe, d'esperança i d'amor, de ser consagrats del Senyor per preparar el camí cap al Crist. Perquè el nostre testimoni de vida és per a mostrar als altres el camí que hi porta, la ruta cap al Crist. Crist que ens espera amb desig com a salvador que és de tots. 

271/375
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005