21/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
17/12/2015  - Dia 17 de desembre. Fèria privilegiada d'Advent

17 de desembre
FÈRIA PRIVILEGIADA D’ADVENT

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Poblet, 17 desembre 2015

Què vol dir aquesta genealogia? Veiem de tot en els avantpassats del Messies. Persones de totes les maneres possibles s'arrelen al tronc de Jesús. 

Jesús, la Paraula feta carn, el Fill de Déu s'encarna en la nostra humanitat històrica santa i pecadora. El salvador s'encarna en les entranyes d'una Verge, però s'encarna també en la nostra història personal i col·lectiva, en la nostra societat i la nostra cultura d'avui, avui que de Déu no se'n fa molt de cas. 

Si, Jesús és el salvador vol dir alguna cosa. Si se'ns presenta a Jesús amb aquesta genealogia vol dir alguna cosa. Jesús és l'encarnat per excel·lència perquè ha vingut a la nostra existència i s'ha posat entre la barreja humana, tot i ser Déu, perquè vol la salvació de cadascú de nosaltres.

Amb aquesta genealogia veiem que hi ha tot tipus de persones, pobres, sants i honrats; rics, pecadors i deshonrats. Però, tots estant en la línea del projecte salvífic de Déu.

En aquest any de la misericòrdia, meditem una mica i contemplem l'amor salvador de Déu en nosaltres. Si descobrim tot l'amor que Déu ens ha donat per gràcia, crec que el camí de la prudència que hem d'aprendre passa per la imitació de Jesús. 

És a dir, cal desenvolupar la seva misericòrdia que hem rebut cadascú. Vessant misericòrdia vers els altres, el proïsme que tenim a prop i els altres que no coneixem, però que hem de pregar per ells, especialment els qui sofreixen per causa de la fe, la fam, per causa de les misèries humanes, perquè puguem cantar que el benestar floreixi i abundi la pau. 

204/306
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005