19/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
12/10/2017  - Mare de Déu del Pilar

Dia 12 d’octubre
MARE DE DÉU DEL PILAR

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet
Poblet, 12 octubre 2017

El vi, els falta el vi. No tenen l’ingredient necessari per a la festa de noces, l’alegria al cor de l’home. I, Maria ja ho ha vist des de lluny: «No tenen vi».

Una mare sempre està atenta. Ara però, a Jesús encara no li ha arribat la seva hora, l’hora de vessar la seva sang per nosaltres.

Però, es deixa interpel·lar per la mare. I la mare ho sap, perquè Maria creu, creu en el seu fill: «Feu tot allò que us digui». Jesús manifesta la seva glòria, i els seus deixebles creuen en ell.

Maria ja viu la fe, l’esperança i l’amor, i ho mostra amb l’actitud de servei als altres, amb la disponibilitat d’ajudar aquests nuvis en el banquet de noces i que ens transporten a les noces del banquet etern on no hi haurà cap mancança ni de vi, ni de pa.

Mentrestant, amb el pa i el vi, fruit de la terra i del treball dels homes, celebrem l’Eucaristia, on el cos i la sang de Crist ens són el passaport per a la vida eterna.

Avui, Maria, des d’una columna ens mira. Perquè com mare atenta a les necessitats dels seus fills, vigila les mancances del nostre cor.

Mirem Maria. Tornem-li la mirada que ens adreça des de la columna estant. I, per Maria trobem l’alegria en el nostre cor juntament amb el cor del seu Fill, Jesucrist el nostre Salvador que ens manifesta la seva benvolença.

110/375
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005