21/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
24/12/2016  - Dia 24 de desembre. Fèria privilegiada d'Advent

Dia 24 de desembre
VIGÍLIA DE NADAL. MISSA DEL MATÍ


Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet
Poblet, 24 desembre 2016


Déu ens salva. El temps va complint-se. Ara sí Zacaries, que l’Esperit Sant no pot contenir-se més. Ara sí Zacaries, proclama, proclama la salvació que ve.

Perquè, està la societat embafada de donar culte estèril a totes les divinitats que hi surten com bolets per la nostra cultura: un culte a la imatge, a l’aparença, a la fama, al poder i als ídols que vulguis, que provoquen por, foscor i ombres de mort.

Sí, Zacaries, proclama als quatre vents que el teu infant Joan pregonarà la festa del Nadal del Senyor, pregonarà els favors de l’únic Déu que salva. Perquè el favor del Senyor s’ha desplegat: el perdó, la reconciliació, la claredat de la llum divina, l’amor de Déu ha estat vessat i ha besat tota la humanitat.

Ara, ja hem de deixar les pors que ens oprimeixen. Hem de posar-nos sota l’ombra de la llum d’aquell que ve com a Únic Salvador, Jesucrist. Nostre Senyor Jesucrist, beneït que amb la seva creu ens beneeix i ens pot salvar de nosaltres mateixos per viure la pau, la pau amb Déu i la pau amb tothom.

113/306
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005