15/11/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
23/12/2016  - Dia 23 de desembre. Fèria privilegiada d'Advent

Dia 23 de desembre
FÈRIA PRIVILEGIADA D’ADVENT


Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet
Poblet, 23 desembre 2016


Déu ens salva. El temps va complint-se. Elisabet té un fill. Veïns i parents emocionats la felicitaven, això havia estat cosa del Senyor.

El do del fill, és el fruit de l’amor fidel del Senyor. Per això, aquest nom: «S’ha de dir Joan». Que vol dir: El Senyor és favorable.

El temps va complint-se en la nostra història. I, el Senyor també ens fa el seu favor. També ens envia missatgers que preparen el camí, l’encontre amb el Crist.

De vegades no ens n’adonem, però tota persona que tens al davant t’interroga, et provoca, t’interpel·la, et dóna un missatge que et qüestiona.

Et qüestiona, el teu tarannà, el teu comportament, la teva fe, el teu afecte, els teus defectes, la teva vida i com la vius.

Com la mà del Senyor era amb Joan, com a missatger, també els altres et fan de missatgers, per veure si els tractes com el Crist. Perquè en definitiva els altres et preparen el camí perquè et qüestionis la teva cultura hedonista en què vius. I així, deixant la vida acomodada puguis sortir a rebre l’Emmanuel, el Déu que és amb nosaltres, i que ve a salvar-nos en el nostre temps.

173/365
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005