15/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
  Mater Cistercii
  Litúrgia
  Lectura i pregària
  Homilies predicades
  Esperit i paraula
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Vida espiritual  / Homilies predicades 
Text de l'homilia
 
05/03/2017  - Diumenge I durant l'any (Cicle A)

DIUMENGE I DE QUARESMA (Cicle A)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet
Poblet, 5 març 2017

A qui escoltes?

Escolto la serp o escolto Jesús?

«Escolta, fill, les prescripcions del mestre, para-hi l’orella del cor, i acull de bon grat l’exhortació del pare amorós i posa-la en pràctica, a fi que pel treball de l’obediència retornis a Aquell de qui t’havies apartat amb la desídia de la desobediència» (Regla de sant Benet, Pròleg 1-2).

On estem? Al jardí, o al desert? Estem extenuats de fam? O estem desitjosos del fruit de l’arbre que hi ha al mig del jardí?

Hi ha la serp antiga, el diable temptador que t’incita a escoltar-lo ja.

Si no estem centrats en el Crist, els ulls se’ns en van darrere de qualsevol serp que passa, qualsevol fruit que se’ns presenta al davant. I així, algú com el diable ens invita a voler més riqueses, més poder, més vanitat, més orgull, més i més de res de res.

Perquè amb el mal, no en podem treure res de bo. Amb la lletjor, no en podem treure res de bell. Amb la materialitat, no en podem treure res d’espiritual.

Déu s’ha compadit i ens ha fet veure les nostres faltes. I en la mesura que ens reconeixem pecadors, la gràcia, el do de Déu, Jesucrist, ens acull i ens salva. Perquè Déu és un enamorat de la humanitat, per això ens ha enviat el seu Fill Únic, per conduir-nos no ja a un jardí, ni a un desert, sinó al seu lloc de repòs.

Mentrestant, tenim la paraula que ens dóna vida, mentre no temptem nosaltres el Senyor, el nostre Déu, i li donem culte adorant-lo a ell tot sol. És la nostra tasca com a cristians, com a monjos, sí, donar culte al Senyor amb tota la nostra vida.

Si avui estem extenuats de fam i no fem cap cas al diable, ni entrem en el seu joc, vindran els àngels a proveir-nos. I, escoltant amb l’orella del cor i posant en pràctica les prescripcions del mestre farem experiència de Jesús, l’únic que ens pot saciar, perquè és l’únic salvador absolut.

161/372
 Torna 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005