29/01/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
  Com arribar-hi
  Visites: horaris i preus
  Monument - Visita virtual i planta
  Museus
    · Sales Abat Copons i Abat Mengucho
    · Museu del Palau del Rei Martí
  Poblet patrimoni de la Humanitat
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Turisme  / Museus  / Museu del Palau del Rei Martí 
Museu del Palau del Rei Martí
 
 
El museu està situat en les estances del palau reial —inacabat— que ordenà construir el rei Martí I l'Humà: el rebedor, la capella reial, la sala de dames, i la sala de cort. La noble arquitectura de l'edifici forneix un marc excel·lent a les peces que s'hi exposen.

La construcció és de finals del segle XIV, de qualitat reconeguda dins el gòtic civil català. Hi treballaren el mestre d'obres Arnau Bargués i l'escultor Francesc Salau. En destaquem el pati amb les escalinates i els portals d'accés, el treball dels calats dels finestrals gòtics, amb representacions figurades: àngels músics, un monjo llegint, i, sobretot, els interessants retrats esculpits en el fris de les teulades —representació segurament de personatges i autoritats de l'època— que fan del conjunt una obra d'interès excepcional.
 

El contingut del museu és força divers, constituït per un fons d'art que el monestir ha rebut del seu propi passat i de donacions privades. De la col·lecció de pintura destaca el Sant Bernat de Claudio Sánchez Coello, al costat d'obres del segle XIX, de Marià Fortuny, Ramon Martí Alsina i altres.

El conjunt de l'exposició reuneix peces selectes antigues del monestir, fragments d'alabastre —procedents dels panteons reials i del retaule major de l'església—, atuells de vidre autòcton de la zona de Poblet, ceràmica d'origen divers, com també un bon nombre de peces d'imatgeria i orfebreria de diferents estils.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005