29/02/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
  Com arribar-hi
  Visites: horaris i preus
  Monument - Visita virtual i planta
    · 1 - Església
    · Ambó
    · Tombes reials
    · Sagristia
    · 2 - Refetor
    · 3 - Claustre
    · 4 - Sala Capitular
    · 5 - Dormitori
    · 6 - Escriptori
    · 7 - Muralles
    · 8 - Estances de ponent o ala dels conversos
    · 9 - Les portes del recinte del monestir
    · 10 - Capella de Santa Caterina
  Museus
  Poblet patrimoni de la Humanitat
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Turisme  / Monument - Visita virtual i planta  / 1 - Església  / Sagristia 
Sagristia
 
«Abans de Tèrcia, cal preparar a la sagristia els ornaments necessaris per al pontifical, això és, àmit, alba, cíngol, pectoral, estola i pluvial morat, mitra, anells i el bàcul petit. Sis pluvials morats per als assistents, dos cantors, mestre de cerimònies i portant del bàcul, i per al qui serveix de mitra, un vel de tafetà morat. Les planetes per als diaques i el gremial. Al presbiteri es prepara la cadira de pontifical morada amb els quatre tamborets de banús i, al davant, dos coixins morats. Quasi al mig del presbiteri, davant de la cadira de l'abat, es disposa una taula, amb el seu tapet morat i les palmes que s'han de beneir. Al costat de l'epístola, al mateix lloc que en les misses de pontifical, es disposa la credença, coberta amb tovalles, i al damunt dos canelobres amb ciris que han d'estar encesos durant la benedicció, la palangana i el gerro amb aigua, i un altra safata petita amb dues tovalloles de llenç, que serviran al seu temps.»

(Francesc Dorda, Directori perpetu litúrgic de Poblet)
 
 
 
L'última gran construcció de Poblet, programada per l'abat Francesc Dorda i duta a terme per l'abat Baltasar Sayol per obra del mestre de cases de l'Aleixar, Tomàs Monguillot.

Com la majoria de les construccions pobletanes, aquest magnífic edifici del segle XVIII, actualment nu de la decoració barroca amb què el completaren els abats Josep Güell i Agustí Vázquez de Varela, és un elogi a l'arquitectura pura.

 

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005