24/09/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2017
    · Desembre 2017
    · Gener 2018
    · Febrer 2018
    · Març 2018
    · Abril 2018
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Abril 2018 
Abril 2018
 

Dia 1, diumenge: Després de la missa conventual del dia de Pasqua, la Coral Espluguina ha cantat algunes caramelles a la plaça del monestir.

Dia 3, dimarts: El P. Abat, acompanyat de F. Llorenç Villagrasa, ha anat al monestir de l’Escorial per assistir a una missa en el 25 aniversari de la mort de Don Joan de Borbó, avi del rei Felip VI, a la qual ha estat expressament convidat.

Dia 4, dimecres: El monjos de la cartoixa de Santa Maria de Montalegre (Tiana, prop de Barcelona) han vingut el monestir de Poblet. Han participat a la missa conventual, han visitat el monestir, han dinat amb la comunitat i han assistit a la recreació.

Dia 8, diumenge: Al refetor de conversos ha tingut lloc un concert dels estudiants de guitarra del Conservatori de la Diputació de Tarragona.

Dia 11, dimecres: El P. Abat i el P. Prior han anat a Tarragona per parlar amb Jordi Sierra, sotsdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona i visitar les instal·lacions esportives per als Jocs de la Mediterrània del 2018.

Dia 12, dijous: A la tarda, Mn. Joan Torra ha donat una conferència dins del cicle sobre sant Agustí.

Dia 15, diumenge: Després de la missa conventual, la Coral «La veu de la terra» de Vimbodí ha cantat algunes caramelles a la plaça del monestir.

Dia 17, dimarts: El P. Abat, acompanyat de F. Jurijus Savlinskis, ha anat al monestir de Piedra (Aragó) per participar al Congrés «Monasterio de Piedra, un legado de 800 años: historia, arte, naturaleza y jardín» celebrat amb motiu dels 800 anys de la seva fundació per part del monestir de Poblet. El P. Abat hi ha tingut la ponència titulada «San Bernardo y las reformas cistercienses».

Dia 18, dimecres: El P. Abat ha anat al monestir de Solius, on s’hi estarà fins al divendres.

Dia 22, diumenge: El P. Salvador Batet ha anat aquest vespre al convent de les Carmelites Descalces de Tarragona per donar una conferència sobre la Pasqua.

Dia 23, dilluns: En la festa de sant Jordi, patró de Catalunya, membres del Reial Cos de la Noblesa de Catalunya han vingut al monestir. Després de participar en una missa a la capella de Sant Jordi han dinat amb la comunitat.

Dia 24, dimarts: Han vingut a Poblet un grup d’una vintena d’abats i abadesses trapencs francesos pertanyents a la «Région Cistercienne Francophone» (Récif), que agrupa els monestirs trapencs de l’oest de França. S’estaran fins al dilluns 30 d’abril a l’hostatgeria externa on faran les seves reunions i menjaran, tot participant a la missa i als oficis amb la comunitat de Poblet.

Dia 26, dijous: Aquesta nit ha mort Josep Barruè, pare del P. Rafel Barruè, prior. Demà tindrà lloc el seu enterrament a Vila-real al qual assistirà el P. Josep Alegre en representació de la comunitat.

Dia 27, divendres: Els abats i abadesses trapencs hostatjats a Poblet han visitat el monestir, han dinat al refetor amb la comunitat i han participat a la recreació. / A la tarda, ha arribat el P. Mauro Giuseppe Lepori, abat general de l’Orde Cistercenc. També han arribat els membres del Consell de l’Abat General: P. Vladimir Gaudrat, abat de Lerins, P. Anselm van der Linde, abat de Mehrerau, P. Maximilian Heim, abat de Heiligenkreuz, M. Kandida Saratxaga, abadessa de Lazkao, M. Hildegard Brem, abadessa de Mariastern-Gwiggen, i el P. Lluc Torcal, procurador general.

Dia 28, dissabte: Ha tingut lloc a Poblet la reunió del Consell de l’Abat General de l’Orde Cistercenc.

Dia 29, diumenge: El grup «Amici» d’abats i abadesses francòfons de l’Orde Cistercenc es reuniran a Poblet a partir d’avui fins al proper diumenge 6 de maig. Formen part d’aquest grup l’Abat General i els abats i abadesses de Lerins, Boulaur i Castagniers (França), Hauterive, La Maigrauge i Wurmsbach (Suïssa), Kismaros (Hongria), Mariastern-Gwiggen (Àustria), la Priora General de les Bernardines d’Esquermes. També l’abat de Poblet.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005