06/04/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2019
    · Juny 2019
    · Juliol 2019
    · Agost 2019
    · Setembre 2019
    · Octubre 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Octubre 2019 
Octubre 2019
 

Dia 2, dimecres: A la nit, el P. Abat ha tornat del monestir de Lerins.

Dia 3, dijous: El P. Borja Peyra ha anat al convent de caputxins d’Arenys de Mar per assistir a la vestició i començament del noviciat d’Àlex Romero, que va ser batejat a Poblet a la vetlla pasqual de l’any 2017.

Dia 5, dissabte: Reunió de la Junta de la Germandat. / El P. Abat ha rebut Mario Sabán, membre de la comunitat sefardita de Barcelona.

Dia 7, dilluns: A la tarda, Mn. Jaume González Padrós ha començat un curs sobre la litúrgia que anirà fent durant aquest any. Hi assistien també la M. Abadessa i algunes monges del monestir de Vallbona.

Dia 10, dijous: Visita de José Luis Riquelme i Xavier Via, del Banc de Sabadell. Han assistit a la pregària de Sexta i han dinat amb la comunitat al refetor.

Dia 13, diumenge: Han vingut la junta i membres de l’Arxiconfraria de la Verge de la Cinta de Tortosa. Han participat a la missa conventual, han visitat el monestir i han dinat a l’hostatgeria.

Dia 17, dijous: Ha tingut lloc una excursió comunitària a la ciutat de Tarassona, convidats pel seu bisbe Mons. Eusebio Hernández Sola. Després d’una missa presidida pel bisbe a la capella de Sant Andreu de la catedral, la comunitat ha visitat la catedral i la ciutat de Tarassona. Al migdia hi ha hagut el dinar al Seminari amb el bisbe, el vicari general de la diòcesi i el rector del Seminari. A la tarda, s’ha fet la visita al monestir cistercenc de Veruela, que ha acabat amb el res de les Vespres a la seva església. De tornada a Poblet, hi ha hagut una breu visita al Pilar de Saragossa.

Dia 19, dissabte: Al matí, el P. Abat i alguns monjos han anat al monestir de Vallbona, on el P. Abat ha presidit les exèquies de Sor Mercè Jové, que va morir ahir a l’edat de 86 anys. / A la nit, ha tingut lloc el primer concert del VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet. L’organista valencià Juan de la Rubia ha interpretat un programa amb peces de Johann Sebastian Bach, Eustache du Caurroy, Johannes Brahms i Felix Mendelssohn.

Dia 22, dimarts: El P. Abat, junt amb alguns monjos, ha anat al monestir de Solius per assistir a les exèquies del P. Enric Benito, que va morir abans d’ahir a l’edat de 87 anys. Havia estat monjo de Poblet i un dels fundadors del monestir de Solius. I va ser-ne prior conventual entre els anys 1999 i 2011. / Durant tot el dia i la nit d’avui ha caigut un fort aiguat (uns 150 litres al monestir de Poblet), que ha causat la crescuda del riu Francolí causant danys a l’Espluga, a Montblanc i altres llocs. A Poblet, però, només ha causat un portell en un marge al costat de la font de sant Bernat.

Dia 24, dijous: A la tarda, el germà Lluís Serra Llansana, marista, ha començat un curs sobre la psicologia de la vida religiosa que anirà fent durant aquest any. Hi assistien també la M. Abadessa i algunes monges del monestir de Vallbona.

Dia 26, dissabte: Al matí, el P. Abat ha anat a Tarragona, per assistir a la presentació del llibre «El santuari de la Mare de Déu de Montserrat a Montferri: història, arquitectura i mística», de Josep M. Jané. / A la nit, en el segon concert del Festival d’Orgue de Poblet, l’organista alemany Thiemo Janssen ha tocat peces de Dieterich Buxtehude i altres compositors barrocs alemanys. Es dedicarà la recaptació del concert als damnificats per la riuada d’aquesta setmana.

Dia 27, diumenge: El P. Abat ha batejat a la capella de Santa Caterina la filla d’Aida Espasa, guia del monestir.

Dia 30, dimecres: Al vespre, el P. Abat i el P. Prior han anat a Tarragona per participar en una missa a la catedral, presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe, en solidaritat amb els damnificats pels aiguats recents.

Dia 31, dijous: El P. Abat ha rebut Javier Faus, president del Cercle d’Economia de Catalunya.

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005