21/10/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2018
    · Desembre 2018
    · Gener 2019
    · Febrer 2019
    · Març 2019
    · Abril 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Abril 2019 
Abril 2019
 

Dia 1, dilluns: F. Borja Peyra ha anat a la cartoixa de Montalegre per a fer-hi un recés preparatori de l’ordenació presbiteral.

Dia 4, dijous: El P. Abat ha anat a la cartoixa de Montalegre, on s’estarà fins demà i tornarà amb F. Borja.

Dia 6, dissabte: Al matí, el P. Abat ha anat al col·legi La Salle de Tarragona per presidir l’eucaristia amb motiu del III Centenari de la mort de sant Joan Baptista de la Salle. / A la tarda, s’ha reunit un grup de membres de la Germandat de Poblet per a llegir i meditar la Sagrada Escriptura. / Al vespre, el P. Abat ha anat a Montblanc on, a l’església de Sant Marçal, ha llegit el pregó de Setmana Santa.

Dia 8, dilluns: Al matí, F. David Renart, acompanyat del P. Abat, ha anat a Tarragona, on, a la capella del palau episcopal, Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, li ha conferit els ministeris d’acòlit i de lector. Després han anat al monestir de Montserrat, on F. David farà uns dies de recés per a preparar-se a l’ordenació diaconal.

Dia 9, dimarts: Al matí, Bertrand Bayle, President dels Amics de Fontfreda, ha visitat el P. Abat. / El P. Abat ha anat al tanatori Ronda de Dalt de Barcelona per a donar el condol a la família de Felio A. Vilarrubias i Solanes, que va morir ahir i que durant molts anys fou secretari de la Germandat de Poblet.

Dia 10, dimecres: El P. Rafel Barruè ha anat al matí a Barcelona per participar en el funeral de Felio A. Vilarrubias, que s’ha celebrat a la basílica de la Concepció. / El P. Abat ha participat a la Jornada del grup d’empresaris Gresol que s’han reunit al palau de l’abat i que ha acabat amb un concert d’orgue.

Dia 12, divendres: A la tarda, el P. Abat ha rebut Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona.

Dia 15, dilluns: El P. Abat ha anat a la catedral de Tarragona per participar a la missa crismal.

Dia 17, dimecres: Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, ha vingut al monestir per visitar les obres del Museu de Poblet. També ha dinat amb la comunitat.

Dia 18, dijous: Al matí, la comunitat ha pogut visitar les noves instal·lacions del Museu de Poblet a la sala de l’abat Copons i a la sala de l’abat Mengucho. A la tarda, s’han obert al públic. També s’obriran al públic demà Divendres Sant a la tarda.

Dia 19, divendres: Avui, Divendres Sant, F. Lluís Solà ha donat una conferència al palau de l’abat: «Deixa’t abraçar pel Crucificat».

Dia 20, dissabte: Avui, Dissabte Sant, el P. Abat ha donat una conferència al palau de l’abat: «Dona, per què plores? Qui busques? Joan 20: la tomba buida».

Dia 21, diumenge: A la missa del dia de Pasqua s’han cantat tots el cants tant del propi com de l’ordinari en gregorià.

Dia 25, dijous: A la tarda, la germana Olga Nicolau, priora de Sant Benet de Montserrat, ha donat una conferència dins del cicle sobre els Salms.

Dia 26, divendres: Josep M. Cruset, President del Port de Tarragona, acompanyat de David Rovira, alcalde de l’Espluga de Francolí, han visitat el monestir i han dinat amb la comunitat.

Dia 27, dissabte: A la missa conventual del matí, presidida per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, F. Borja Peyra ha estat ordenat de prevere, i F. David Renart i F. Bernat Folcrà han estat ordenats de diaques.

Dia 28, diumenge: La missa conventual ha estat la primera missa presidida pel P. Borja Peyra.

Dia 29, dilluns: El P. Abat ha anat a CaixaFòrum de Barcelona on junt amb Jordi Savall ha presentat el VII Festival de Música Antiga, que tindrà lloc del 16 al 18 d’agost.

Dia 30, dimarts: Reunió anual a Poblet del Reial Cos de la Noblesa de Catalunya. Han tingut una missa a la capella de Sant Jordi, presidida pel P. Borja Peyra, i han dinat amb la comunitat.

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005