19/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció de fra Ricard Miró
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2018
    · Juny 2018
    · Juliol 2018
    · Agost 2018
    · Setembre 2018
    · Octubre 2018
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Octubre 2018 
Octubre 2018
 

Dia 3, dimecres: El P. Abat ha anat a Cambrils per assistir a la celebració del 150 aniversari del naixement del cardenal Francesc Vidal i Barraquer al Santuari de la Mare de Déu del Camí.

Dia 6, dissabte: Reunió de la Junta de la Germandat de Poblet.

Dia 7, diumenge: A la tarda, el P. Abat ha anat a Barcelona per participar al temple de la Sagrada Família a la missa d’acció de gràcies en el 200 aniversari de la fundació de la Congregació Jesús-Maria.

Dia 8, dilluns: Al matí, han visitat el monestir Francesc Benet Ribé, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Josep Andreu, alcalde de Montblanc. / Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, junt amb membres de la Comunitat del Cenacle, ha arribat venint a peu des del Mas d’en Lluc a Cornudella de Montsant. Han celebrat una missa a la capella de Sant Jordi. / A la tarda, el P. Abat ha anat a Barcelona a la inauguració del curs de la Fundació Joan Maragall.

Dia 11, dijous: Al matí, el P. Abat ha anat a Tarragona per entrevistar-se amb Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona. / A la tarda, Olga Nicolau, priora del monestir de Sant Benet de Montserrat, ha començat un curs sobre els salms que anirà fent durant aquest any. Hi assistien també la M. Abadessa i algunes monges del monestir de Vallbona.

Dia 12, divendres: El noviciat dels mercedaris del convent de Sant Ramon de Portell han visitat el monestir.

Dia 14, diumenge: Segons ha dit el P. Abat avui a la sala capitular, els monjos de Poblet tornaran a encarregar-se de preparar els àpats per a la comunitat tots els dies de la setmana excepte el diumenge, que continuarà encarregant-se’n l’hostatgeria externa. / A la tarda, s’ha fet a l’església un homenatge a l’orguener Joan Carles Castro, mort el dia 5 de gener passat, a l’edat de 48 anys. Els organistes Bernat Baibé, Modest Moreno i Morera, Lorién Santana i Montserrat Torrent han tocat peces a l’orgue de cor, que és el darrer instrument construït per Joan Carles Castro. Precisament aquests últims dies, l’orguener Óscar Javier Laguna de la Mata ha estat treballant en l’orgue per poder-lo tenir totalment acabat avui.

Dia 15, dilluns: A la tarda, el P. Abat ha anat a Tarragona per presidir la missa al convent de les carmelites descalces en la festa de santa Teresa de Jesús.

Dia 17, dijous: El P. Rafel Barruè ha anat a Barcelona, a l’edifici del Seminari, on ha tingut lloc la 79 assemblea general de la Unió de Religiosos de Catalunya.

Dia 22, dilluns: El P. Abat ha anat al monestir de Valldonzella de Barcelona en l’escaiença de la festa de la dedicació de l’església. / Un grup de 250 joves del col·legi Santa Teresa de Jesús de Vilanova i la Geltrú han visitat el monestir i han fet una pregària a l’església.

Dia 25, dijous: El president i el conseller de turisme Consell Comarcal de la Conca de Barberà han vingut al monestir per renovar el conveni de l’oficina de turisme.

Dia 28, diumenge: El P. Abat ha anat Mas Calbó, per celebrar la missa amb motiu de la romeria de sant Bernat Calbó.

Dia 29, dilluns: Al vespre, F. Ricard Miró ha caigut a l’escala que va de la cuina vella a la casa dels germans. Donada la gravetat de la caiguda ha estat traslladat al Pius Hospital de Valls, on se li ha diagnosticat una fractura cranial amb hemorràgia interna.

Dia 30, dimarts: Havent sopat, el P. Abat ha anat al Pius Hospital de Valls per administrar el sagrament de la unció dels malalts a F. Ricard Miró.

Dia 31, dimecres: A la recreació del migdia s’ha celebrat el 70 aniversari del P. Jesús M. Oliver. / A la tarda ha vingut Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, per passar uns dies al monestir.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005