29/02/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2019
    · Juny 2019
    · Juliol 2019
    · Agost 2019
    · Setembre 2019
    · Octubre 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Setembre 2019 
Setembre 2019
 

Dia 2, dilluns: Peregrinació a Poblet de fidels d’Alzira, per celebrar al monestir la solemnitat de sant Bernat Màrtir i les seves germanes Maria i Gràcia.

Dia 7, dissabte: Ha vingut de visita Joaquim Nadal, antic alcalde de Girona i antic conseller. / A la nit, el P. Prior i el P. Salvador Batet han anat a la processó de trasllat de la Mare de Déu dels Torrents des de l’ermita a l’església parroquial, en la celebració de les festes quinquennals.

Dia 8, diumenge: El P. Francesc Martínez-Sòria ha celebrat a la missa conventual els 25 anys de la seva professió monàstica.

Dia 9, dilluns: El P. Prior, F. David Renart i F. Iurius Šavlinskis han anat al monestir de las Huelgas de Burgos on els monjos i monges cistercencs i trapencs d’Espanya han celebrat una jornada en commemoració del IX Centenari de la Carta de Caritat. Hi ha hagut una missa d’acció de gràcies presidida pel P. Eamon Fitzgerald, Abat General dels trapencs, i després unes conferències a càrrec del P. Eamon Fitzgerald, la M. Kandida Saratxaga, Abadessa Presidenta de la Congregació de Castella de l’Orde Cistercenc, i el P. Isidoro Anguita, Abat de Huerta. / Al migdia, el P. Abat ha anat a l’església parroquial de Vimbodí, on ha presidit la missa, dins la celebració de les festes quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents.

Dia 12, dijous: El P. Abat ha anat al monestir de Vallbona.

Dia 13, divendres: Ha vingut a Poblet una comissió de la Reial Arxiconfraria de la Verge de la Cinta de Tortosa. / Després el P. Abat ha rebut la visita de Mn. Felip-Juli Rodríguez, rector del Seminari Conciliar de Barcelona.

Dia 15, diumenge: A la sala capitular, després de Laudes, el P. Abat ha nomenat el P. Rafael Barruè, prior, com a nou hostatger en substitució del P. Borja Peyra. / Al migdia, el P. Borja Peyra ha presidit la missa a l’ermita de la Mare de Déu dels Torrents.

Dia 16, dilluns: A la tarda, el P. Abat ha anat al monestir de Vallbona.

Dia 17, dimarts: Ha començat la gravació d’un programa de televisió de la Xarxa Audiovisual Local dedicat a Poblet i al tema del silenci. / Ha vingut Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga de Francolí, acompanyat d’Aida Morgades, primera tinent d’alcalde, i han dinat amb la comunitat. / A la tarda, el P. Abat ha anat al monestir de Valldonzella, de Barcelona, i d’allí al monestir de Solius, on s’hi estarà fins al divendres al matí.

Dia 20, divendres: Ha vingut Josep M. Estela, cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra.

Dia 21, dissabte: Antoni Garrell i unes 150 persones s’han reunit al Palau de l’Abat per parlar del futur polític de Catalunya.

Dia 22, diumenge: Ha vingut a l’hostatgeria exterior de Poblet Sr. Hildegarda Bung, monja del monestir cistercenc de Lichtenthal a Alemanya. Ha menjat amb la comunitat al refetor i després ha participat a la recreació. A final dels anys 70 i començament dels 80 del segle passat havia tingut molta relació amb Poblet i havia fet les fotografies de la guia del monestir escrita per Josep Pla.

Dia 23, dilluns: Al matí, el P. Abat ha anat a Roma per participar en el Sínode de l’Orde Cistercenc, que se celebrarà a la Casa General fins al dia 27. Un cop acabat el Sínode, acompanyat del P. Abat Vladimir Gaudrat, anirà al monestir de Lerins.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005