15/09/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2018
    · Desembre 2018
    · Gener 2019
    · Febrer 2019
    · Març 2019
    · Abril 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Març 2019 
Març 2019
 

Dia 1, divendres: S’ha celebrat a l’hostatgeria externa el III Seminari Romanístic Internacional Salvius Iulianus, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili.

Dia 6, dimecres: A la tarda, el P. Abat ha anat a Barcelona, al monestir de Valldonzella, on s’estarà fins divendres.

Dia 7, dijous: A la tarda, el P. Abat, junt amb Josep Tarradellas i Macià, el P. Lluc Torcal i Antoni González Senmartí, ha anat al Parlament de Catalunya per entrevistar-se amb Roger Torrent, President del Parlament, i Laura Borràs, Consellera de Cultura. Han parlat de la gestió de l’Arxiu del President Tarradellas.

Dia 9, dissabte: Reunió de la Junta de la Germandat de Poblet.

Dia 11, dilluns: Avui ha començat un curset sobre la «Carta caritatis» que durarà fins divendres i que serà impartit pel monjo trapenc d’Osseira P. Juan María de la Torre. Enguany se celebra el novè centenari de la «Carta caritatis prior».

Dia 16, dissabte: El P. Abat ha anat a Barcelona al col·legi Jesús Maria de Sant Gervasi per presidir el funeral de la seva tia, la Gna. Roser Vilà Tintoré. Després ha anat al monestir d’Hauterive (Suïssa) per a la celebració del 60 aniversari del P. Mauro-Giuseppe Lepori, Abat general de l’Orde. S’hi estarà fins dimarts vinent.

Dia 20, dimecres: Teresa Cunillera, Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, junt amb Óscar López, President Conseller Delegat de Paradores Nacionales, han vingut al monestir per parlar amb el P. Abat.

Dia 21, dijous: Al matí, F. David Renart, acompanyat del P. Abat, ha anat a Tarragona, on, a la capella del palau episcopal, en presència de Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, ha estat admès als ordes. / A la tarda, la germana Olga Nicolau, priora de Sant Benet de Montserrat, ha donat una conferència dins del cicle sobre els Salms.

Dia 22, divendres: Maria Josepa Figueras Salvat, rectora de la Universitat Rovira i Virgili, junt amb el seu equip rectoral han dinat al refetor del monestir amb la comunitat. Estan passant uns dies reunits a l’hostatgeria externa.

Dia 23, dissabte: Al matí, el P. Abat, junt amb el P. Salvador Batet, F. David Renart i F. Jurijus Šablinskis, han anat a la catedral de Tarragona per assistir a la beatificació de Marià Mullerat, màrtir de la Guerra Civil de 1936 i laic, nascut a Santa Coloma de Queralt.

Dia 25, dilluns: Ha començat la setmana d’exercicis espirituals. Enguany seran predicats pel P. Francisco Rafael de Pascual, monjo del monestir trapenc de Viaceli (Cantàbria).
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005