29/02/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2019
    · Juny 2019
    · Juliol 2019
    · Agost 2019
    · Setembre 2019
    · Octubre 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Agost 2019 
Agost 2019
 

Dia 2, divendres: Antoni Comas, de la Federació de Cristians de Catalunya, ha vingut al monestir.

Dia 5, dilluns: Ha vingut a Poblet Ana Pagará, directora del Monestir d’Alcobaça, ha visitat el monestir i ha dinat amb el P. Abat a l’hostatgeria externa.

Dia 8, dijous: El P. Abat, acompanyat dels membres del noviciat, ha anat a Saragossa on ha presidit a la missa conventual de la basílica del Pilar. Després han visitat el monestir de Veruela i la ciutat de Tarassona.

Dia 10, dissabte: Al matí, ha vingut un grup de joves de la parròquia de la Mare de Déu de Lluc, d’Alzira. / A la tarda, el P. Abat ha anat al Vilosell, a l’ermita de Sant Sebastià, on ha tingut lloc un acte commemoratiu del XX Aniversari del Centre d’Estudis Locals del Vilosell, i on ha donat una conferència.

Dia 16, divendres: Aquesta nit ha començat el VII Festival de Música Antiga de Poblet, que enguany porta el títol de «Metamorfosis». En el primer concert «La Capella Reial de Catalunya» dirigida per Jordi Savall ha interpretat l’Stabat Mater segons 4 versions de diferents compositors: Josquin des Prés, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Marc-Antoine Charpentier i Domenico Scarlatti. Aquest concert s’ha fet al dormitori gran i ha estat precedit per una conferència a la sala dels cups a càrrec de Dolors Bramon.

Dia 17, dissabte: Al matí, a la sala dels cups, el grup «Hirundo Maris» ha donat el concert «La rosa dels vents: cançons de mars i oceans, de mariners i viatgers a través dels països i els segles». Al concert hi ha assistit Teresa Cunillera, Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, que després ha assistit a la pregària del migdia a la capella de Sant Esteve i ha dinat amb la comunitat al refetor. / A la nit, al dormitori gran, el grup «Hespèrion XXI» dirigit per Jordi Savall ha interpretat «Lachrimae or seaven teares» de John Dowland. El concert ha anat precedit d’una conferència de Xavier Antich.

Dia 18, diumenge: Al matí, a la sala dels cups, el grup «Euskal Barrokensemble» ha donat el concert «Early standards: danses barroques per a guitarra». / A la nit, al dormitori gran, ha tingut lloc el darrer concert del Festival, interpretat per «La Capella Reial de Catalunya» i «Hespèrion XXI» sota la direcció de Jordi Savall. El concert tenia per títol «El Renaixement musical a Nàpols durant els regnes catalanoaragonès i espanyol (1442-1598)». El concert ha anat precedit per una conferència de S. Cingolani. A aquest concert hi ha assistit Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de la seva esposa. Abans, però, ja han participat a la pregària de les Vespres i han sopat amb la comunitat al refetor. Després han dormit a l’hostatgeria interna del monestir i han marxat després d’assistir a les Laudes del dilluns.

Dia 20, dimarts: Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona, ha presidit la missa conventual per primera vegada a Poblet en la solemnitat de sant Bernat. Després de la missa, ha saludat la comunitat a la sagristia i ha marxat.

Dia 24, dissabte: El P. Josep Alegre ha anat al monestir de Rueda (Aragó) per presidir la missa i assistir a la festa anual organitzada per l’Associació d’Amics de Rueda.

Dia 25, diumenge: El P. Abat ha anat al monestir de Vallbona.

Dia 26, dilluns: Ha començat una setmana d’exercicis espirituals a la casa dels salesians de Poblet, organitzada per la Germandat de Poblet. Hi participen una vintena de persones i estan dirigits pel P. Josep Alegre. / Ha vingut Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell, per passar uns dies a Poblet. Ha vingut a visitar el monestir un grup de veïns del Vilosell amb l’alcalde Jordi Nogué. I també han vingut Mn. Lluís Noguero i Mn. Joan M. Anglès, nous rectors de Vallbona de les Monges i altres pobles del voltant.

Dia 27, dimarts: El P. Abat amb un grup de monjos han anat per passar el dia al Santuari de Lourdes (França). / La comunitat ha anat d’excursió mensual a Castellfollit junt amb Mons. Joan Enric Vives.

Dia 28, dimecres: Mons. Joan Enric Vives ha presidit la missa conventual i després ha marxat.

Dia 29, dijous: F. Bernat Folcrà ha anat a Madrid i d’allí a Londres per estar-s’hi durant un mes al monestir benedictí d’Ealing i assistir a classes d’anglès, necessàries per als seus estudis.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005