19/12/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció de fra Ricard Miró
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2018
    · Juny 2018
    · Juliol 2018
    · Agost 2018
    · Setembre 2018
    · Octubre 2018
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Agost 2018 
Agost 2018
 

Dia 2, dijous: Marcel·lí Joan i Alsinella, nou director general d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya, ha visitat el monestir.

Dia 3, divendres: Jordi Agràs, delegat de cultura de la Generalitat a Tarragona, ha vingut al monestir.

Dia 8, dimecres: El P. Abat, junt amb els membres del noviciat, ha anat a Saragossa on ha presidit la missa conventual a la Basílica del Pilar. Després han anat al monestir trapenc de Huerta (Sòria).

Dia 9, dijous: Jesús Calvet, de la Comunitat de Jesús de Tarrés, ha visitat el P. Abat.

Dia 10, divendres: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, ha vingut a Poblet. Anava acompanyat d’Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, i de Joan Capdevila, diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya a Madrid. Ha arribat a la tarda i ha començat visitant el monestir. Després ha tingut una trobada amb la comunitat a la sala de recreació, on ha parlat i ha respost a les preguntes que se li han fet. Tot seguit ha assistit a les Vespres i ha sopat amb la comunitat al refetor. La visita ha acabat assistint al concert que es feia a la nit. / En efecte, aquesta nit ha començat el VI Festival de Música Antiga de Poblet, que enguany té el títol «La memòria i els símbols del poder, de la fe i de l’exili». El primer concert tenia per títol «Camins de l’exili i de l’esperança: diàleg de les músiques cristianes, jueves i musulmanes al voltant del Mediterrani» i ha estat interpretat pel grup «Orpheus XXI», integrat per joves músics refugiats i immigrants de Síria, Turquia, Iraq, Sudan, Afganistan i Armènia, i dirigit per Jordi Savall. Aquest concert s’ha fet al dormitori gran i no a la plaça com estava previst per por de la pluja. Ha estat precedit per una conferència a l’antic refetor de conversos a càrrec de Josep M. Bricall amb el tema «El refugi de la memòria».

Dia 11, dissabte: L’alcaldessa de Carlet (País Valencià), Maria Josep Ortega Requena, acompanyada de Francesc Xavier Rius Torres, diputat de cultura de la Diputació de València, ha visitat Poblet. / Al matí, al refetor de conversos, el grup «Tasto Solo» ha donat el concert «Early modern English music: cançons, consorts i grounds, 1500-1550» amb música renaixentista anglesa. / A la nit, al dormitori gran, el grup «Le Concert des Nations» dirigit per Jordi Savall ha interpretat «Les Nations, 1726» de François Couperin. El concert ha anat precedit per la conferència d’Eduard Segarra «Cap on va Europa? L’Europa dels valors i dels drets fonamentals».

Dia 12, diumenge: A la nit, al dormitori gran, ha tingut lloc el darrer concert del Festival, interpretat per la «Jove Capella Reial de Catalunya» sota la direcció de Jordi Savall. Amb el títol «Retaules espirituals» han interpretat música de Mateu Fletxa, el Vell, i Bartomeu Càrceres. El concert ha anat precedit per la conferència de Josep M. Gregori «Mateu Fletxa i les ensalades al Renaixement català».

Dia 13, dilluns: Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona, ha vingut al monestir.

Dia 16, dijous: Mn. Jaume Gené, director espiritual del Seminari Interdiocesà, ha visitat el P. Abat.

Dia 18, dissabte: S’ha celebrat a la capella de Sant Jordi una missa en sufragi del pare del P. Rafel Barruè, recentment traspassat.

Dia 19, diumenge: El P. Abat ha anat a Santa Coloma de Queralt per presidir la missa en la celebració de les festes de la Minerva.

Dia 24, divendres: El P. Abat ha anat a Tarragona per celebrar la missa al convent de carmelites descalces de Tarragona.

Dia 30, dijous: F. Bernat Folcrà ha anat a Roma per començar els estudis de teologia bíblica a la Universitat Gregoriana.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005