21/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2017
    · Juny 2017
    · Juliol 2017
    · Agost 2017
    · Setembre 2017
    · Octubre 2017
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Juliol 2017 
Juliol 2017
 

Dia 1, dissabte: Ha tingut lloc la Diada de la Germandat de Poblet. Aquesta ha començat amb la processó des de la capella de Santa Caterina i la missa conventual presidida pel P. Abat. Després, a la sala capitular, Mn. Josep M. Castanyé ha donat una conferència sobre el tema: «Martí Luter i els inicis de la Reforma». Tot seguit ha tingut lloc l’Assemblea Plenària anual i la Pregària del Migdia a la sala capitular. El dinar de germanor s’ha fet a l’hostatgeria externa. Finalment hi ha hagut un concert a l’església, en què Marc Díaz (orgue), Miguel Gómez (contratenor) i Mireia Tarragó (soprano) han interpretat l’Stabat Mater de Pergolesi. / El P. Josep Alegre ha anat a la comunitat de germans de sant Joan de Déu, de Sant Boi de Llobregat, per predicar-hi un recés.

Dia 3, dilluns: El P. Abat ha anat a Roma per participar en la reunió del Sínode l’Orde.

Dia 12, dimecres: El P. Abat ha anat al monestir de Solius per fer-hi la visita regular.

Dia 16, diumenge: Han començat unes jornades per a joves interessats en la vida monàstica. S’hi han apuntat quatre joves que compartiran la pregària i el treball dels monjos i assistiran a unes sessions informatives sobre els fonaments de l’oració, la vida cistercenca i la litúrgia.

Dia 18, dimarts: Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona ha vingut al monestir.

Dia 19, dimecres: El P. Abat ha anat a Tarragona per visitar Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona.

Dia 21, divendres: El P. Abat ha signat un conveni del col·laboració del monestir de Poblet amb la Fundació Carulla.

Dia 22, dissabte: El P. Abat, acompanyat del P. Salvador Batet, ha anat a Alzira i a Carlet, al País Valencià, convidat a les festes patronals dels sants Bernat, Maria i Gràcia. A la tarda ha presidit l’eucaristia a l’església arxiprestal de Santa Caterina Màrtir d’Alzira.

Dia 23, diumenge: Al matí, el P. Abat ha presidit la missa en l’ermita de Sant Bernat Màrtir de Carlet. Per la tarda ha presidit l’eucaristia i la processó dels sants màrtirs Bernat, Maria i Gràcia a Alzira i ha beneït una nova imatge de sant Bernat que els ajuntaments i les confraries dels sants patrons d’Alzira i Carlet han regalat al monestir de Poblet, obra de l’escultor carletí Jaume Espí.

Dia 27, dijous: Al matí han vingut Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, i Maria Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Sant Cugat del Vallès. / El P. Abat ha presentat a l’Espluga de Francolí el llibre «Dia vindrà», antologia poètica de Mn. Ramon Muntanyola, editada per Joan M. Pujals.

Dia 28, divendres: El P. Abat ha anat al monestir de Vallbona, on després de la dimissió de l’abadessa Anna Maria Camprubí en fer els 75 anys d’edat, i havent consultat la comunitat, li ha renovat el seu mandat.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005