15/09/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2018
    · Desembre 2018
    · Gener 2019
    · Febrer 2019
    · Març 2019
    · Abril 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Gener 2019 
Gener 2019
 

Dia 6, diumenge: Avui, solemnitat de l’Epifania, han estat cantades les Matines amb tons gregorians. La missa conventual s’ha cantat en gregorià, tant les peces de l’ordinari com del propi.

Dia 7, dilluns: El P. Abat i F. Joaquim Cervera han anat al monestir de Vallbona per a uns dies de recés preparatori de la professió solemne d’aquest darrer.

Dia 12, dissabte: El P. Salvador Batet ha anat a Igualada per participar en l’eucaristia d’acció de gràcies pels 50 anys de la parròquia de la Sagrada Família.

Dia 16, dimecres: A la tarda, el P. Abat ha rebut els participants en la Jornada de Formació en Identitat i Missió de la Fundació Blanquerna, que eren reunits a l’hostatgeria externa.

Dia 17, dijous: A la tarda, la germana Olga Nicolau, priora de Sant Benet de Montserrat, ha donat una xerrada dins del cicle sobre els Salms.

Dia 24, dijous: Juan Carlos Asensio, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, ha vingut a Poblet per donar unes classes de cant gregorià, al grup dels cantors al matí, i a tota la comunitat a la tarda.

Dia 26, dissabte: En la solemnitat dels sants abats de Cister Robert, Alberic i Esteve, a la missa conventual, presidida pel P. Abat, F. Joaquim Cervera ha fet la professió solemne. / Al matí, el P. Abat ha rebut membres de l’Agrupació d’Antics Jugadors del Futbol Club Barcelona.

Dia 29, dimarts: El P. Abat, junt amb Josep Tarradellas i Macià i Josep M. Carbonell, ha anat a Barcelona per visitar Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya. Han parlat sobre l’Arxiu del President Tarradellas i les possibles formes d’ajut per part de la Generalitat. Després, tots tres, han anat a visitar Teresa Cunillera, delegada del Govern Espanyol a Catalunya, per tractar de les relacions de l’Estat amb el monestir i possibles ajuts.

Dia 30, dimecres: Han vingut a Poblet: Elsa Ibar, directora general del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Balada, director de l’Arxiu Nacional de Catalunya, i Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona. Han tractat amb el P. Abat de diverses col·laboracions pendents amb el monestir.

Dia 31, dijous: Ha vingut a Poblet el capità de fragata Lorenzo Machado, Comandant Naval de Tarragona. S’ha entrevistat amb el P. Abat, ha assistit al res de la Pregària del Migdia i ha dinat amb la comunitat al refetor.
 
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005