18/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2017
    · Juny 2017
    · Juliol 2017
    · Agost 2017
    · Setembre 2017
    · Octubre 2017
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Juny 2017 
Juny 2017
 

Dia 1, dijous: A la tarda, Mn. Joan Torra ha donat una conferència dins del cicle sobre sant Agustí.

Dia 3, dissabte: Una representació del Gremi de Pagesos de Tarragona ha visitat el monestir i ha participat en l’eucaristia presidida pel P. Abat i celebrada a la capella del Santíssim. / A la nit, el P. Abat i un grup de monjos han anat al monestir de Vallbona per assistir a la vetlla de Pentecosta.

Dia 7, dimecres: Ha tingut lloc al palau de l’abat el seminari «Memòria d’una determinació», en el marc del 40è aniversari del retorn de l’exili del president Josep Tarradellas. Ha presidit l’acte Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat. També hi eren presents Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.

Dia 8, dijous: El P. Josep Alegre ha anat al monestir de monges cistercenques de San Andrés de Arroyo, per predicar-hi una setmana d’exercicis espirituals. / Jorge Trias Sagnier ha dinat al refetor amb la comunitat. Aquest ha fet donació del fons documental del seu pare, Carlos Trias Bertran, a l’Arxiu del President Tarradellas.

Dia 9, divendres: El P. Abat ha anat al monestir de Vallbona.

Dia 12, dilluns: Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, junt amb un grup de preveres de la seva diòcesi han vingut a Poblet per fer-hi tres dies de recés.

Dia 13, dimarts: Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, junt amb els delegats de patrimoni de les diòcesis catalanes, s’han reunit a Poblet.

Dia 14, dimecres: Mons. Joan Enric Vives ha presidit la missa conventual.

Dia 15, dijous: El P. Josep M. Soler, abat de Montserrat, i un nombrós grup de monjos del seu monestir han visitat Poblet. Després de la missa conventual, presidida pel P. Abat de Montserrat, hi ha hagut el dinar al refetor, la recreació comuna, i la visita a diferents llocs de monestir per grups. La jornada ha acabat amb el res de les Vespres a l’església, cantades per les dues comunitats.

Dia 16, divendres: Al palau de l’abat s’ha celebrat un seminari de mecànica quàntica, presidit pel vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, i organitzat per la Quantum World Association i Barcelonaqbit. Hi ha participat també el P. Lluc Torcal, procurador general de l’Orde.

Dia 20, dimarts: La missa conventual s’ha celebrat a la capella de Santa Caterina, en l’aniversari de la seva dedicació. En la missa, presidida pel P. Abat, s’ha beneït el nou sagrari i s’hi ha inaugurat la reserva del Santíssim. A partir d’ara, la capella de Santa Caterina restarà oberta com a lloc permanent de pregària. / El P. Abat, acompanyat de F. Llorenç Villagrasa, ha anat al monestir de monges cistercenques de San Benito de Talavera per assistir demà a la benedicció de l’abadessa M. Eugenia Pablo.

Dia 26, dilluns: Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, ha visitat Poblet. Ha assistit a la Pregària del Migdia, ha dinat amb la comunitat, ha pres cafè amb alguns monjos al locutori del forn i ha visitat l’Arxiu del President Tarradellas.

Dia 27, dimarts: Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, i Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili, han vingut a Poblet per parlar de formes de col·laboració amb l’Arxiu President Tarradellas. / El P. Josep Alegre ha anat a Roma per assistir demà a la cerimònia en què el papa Francesc crearà cardenal Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

Dia 28, dimecres: El P. Abat ha anat al monestir de Valldonzella de Barcelona.   

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005