19/08/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2017
    · Desembre 2017
    · Gener 2018
    · Febrer 2018
    · Març 2018
    · Abril 2018
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Desembre 2017 
Desembre 2017
 

Dia 2, dissabte: Ha tingut lloc el recés d’Advent de la Germandat de Poblet. La jornada ha començat amb la missa conventual, seguida d’una conferència a càrrec del F. Bernat Folcrà amb el tema «Advent: viure la saviesa de l’amor». A continuació, per grups, s’ha fet la lectio divina. Després de la Sexta, resada a l’església, ha tingut lloc el dinar a l’hostatgeria externa. A la tarda, s’han posat en comú les reflexions del matí i el P. Josep Alegre ha presentat el seu comentari a les antífones de la O. La jornada ha acabat amb el res de les primeres Vespres del primer diumenge d’Advent.

Dia 6, dimecres: A la missa conventual, presidida per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, ha tingut lloc l’ordenació diaconal de F. Borja Peyra. L’arquebisbe, després, ha dinat amb la comunitat i ha participat a la recreació.

Dia 14, dijous: Al matí, el P. Abat ha anat a Tarragona per presidir la missa de la festa de sant Joan de la Creu al convent de les Carmelites Descalces. / A la tarda, Mn. Joan Torra ha donat una conferència dins del cicle sobre sant Agustí.

Dia 17, diumenge: A la tarda, el P. Maties Prades ha anat al convent de Carmelites Descalces de Tarragona per predicar-hi uns dies d’exercicis espirituals.

Dia 26, dimarts: El P. Josep Alegre ha celebrat a la capella de Santa Caterina una missa en l’avinentesa de la celebració del 90è aniversari de Josepa Guiu, antiga mestra de l’escola per a nens de Poblet.

Dia 27, dimecres: Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, ha vingut a Poblet per participar en el dia de passeig mensual. Junt amb alguns monjos ha anat a la casa de Castellfollit tot passant per la Pena i el barranc de l’Argentada. Tota la comunitat hi ha resat l’hora de Sexta i ha menjat una paella d’arròs.    

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005