15/11/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció de fra Ricard Miró
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2018
    · Juny 2018
    · Juliol 2018
    · Agost 2018
    · Setembre 2018
    · Octubre 2018
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Juny 2018 
Juny 2018
 

Dia 4, dilluns: A la tarda, Joaquín Almunia, oncle de F. Borja Peyra, ha donat una conferència a la comunitat amb el títol «El presente y el futuro de Europa».

Dia 5, dimarts: El P. Abat ha anat al monestir de Solius.

Dia 7, dijous: A la tarda, Mn. Joan Torra ha donat l’última conferència del cicle sobre sant Agustí.

Dia 9, dissabte: S’ha reunit el Patronat de l’Arxiu del President Tarradellas.

Dia 12, dimarts: Excursió comunitària al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat. El P. Abat i la comunitat de Poblet han assistit a la missa conventual, han visitat el monestir i han dinat amb les monges. A la tarda, han anat al monestir dels monjos per assistir a les Vespres.

Dia 13, dimecres: El P. Lluc Torcal ha fet una ponència al Palau Firal i de Congressos de Tarragona amb el tema «Mecenazgo y acción social en el monasterio de Poblet», dins del seminari «Mecenazgo y patrimonio cultural: la financiación privada en las ciudades patrimonio de la humanidad de España», organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, sota el patrocini de la Unesco.

Dia 16, dissabte: Un grup de socis de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense han visitat el monestir i en especial la biblioteca i l’Arxiu del President Tarradellas. / Al vespre, el P. Abat ha anat a la sala d’actes del Museu-Arxiu de Montblanc per a la presentació del llibre de Josep M. Sans Travé «Sant Ramon, fundador del monestir de Santa Maria de Vallbona».

Dia 17, diumenge: Un grup de l’Associació La Salle Tarragona ha visitat el monestir.

Dia 18, dilluns: F. David Renart i F. Bernat Folcrà han anat al Seminari de Barcelona per a la presentació del treball de síntesi i l’examen final del batxillerat en teologia. / Eusebio Hernández Sola, bisbe de Tarassona, i un grup de preveres de la seva diòcesi han visitat el monestir.

Dia 23, dissabte: A la tarda, el P. Abat ha beneït la nova furgoneta de la comunitat, de la marca Toyota.

Dia 25, dilluns: Mn. Josep M. Queraltó ha vingut al monestir amb un grup d’alumnes d’intercanvi de la Universitat Rovira i Virgili.

Dia 28, dijous: S’ha inaugurat a la sala dels cups una exposició de pintures de Fernando Martí Civit, que durant molts anys ha estat el pintor del monestir.

Dia 30, dissabte: Ha tingut lloc la Diada de la Germandat de Poblet. Aquesta ha començat amb la processó des de la capella de Santa Caterina i la missa conventual presidida pel P. Abat. Després, a la sala capitular, Mn. Joan Torra ha donat una conferència sobre el tema: «L’experiència de fe d’Agustí a la base del pensament de Luter». Tot seguit ha tingut lloc l’Assemblea Plenària anual i la pregària del migdia a la sala capitular. El dinar de germanor s’ha fet a l’hostatgeria externa. Finalment hi ha hagut un concert a l’església, a càrrec del grup «Voices of Aloha» de la Universitat de Hawai. Han interpretat peces de Tomás Luis de Victoria i tradicionals hawaianes i nord-americanes.    

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005