15/12/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2019
    · Juny 2019
    · Juliol 2019
    · Agost 2019
    · Setembre 2019
    · Octubre 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Juny 2019 
Juny 2019
 

Dia 1, dissabte: El P. Abat i un grup de monjos han anat a la catedral de Tarragona per participar en la missa de comiat de Mons. Jaume Pujol com a arquebisbe de Tarragona. / Un grup de feligresos de les parròquies del barri del Poble Sec de Barcelona han visitat el monestir. / El P. Abat ha presidit a la capella de Santa Caterina una missa per celebrar el 50 aniversari de casament dels seus oncles Antoni Vilà i Anna Marín.

Dia 6, dijous: Al matí, la comunitat ha anat al nou centre d’interpretació per als visitants per conèixer les seves instal·lacions. / A la tarda, la germana Olga Nicolau ha donat l’última conferència del cicle sobre els Salms. / A l’hostatgeria externa, avui i demà, han tingut lloc les IV Jornades d’Immersió Estratègica d’INNOVI, per reflexionar sobre el sector vitivinícola de Catalunya.

Dia 8, dissabte: El P. Abat, amb alguns monjos, ha anat a la catedral de Tarragona per participar a la missa d’ordenació i presa de possessió del nou arquebisbe de Tarragona Mons. Joan Planellas i Barnosell.

Dia 10, dilluns: A la tarda, excursió comunitària al monestir de Vallbona per veure el nou audiovisual instal·lat a l’antic dormitori, recentment restaurat. Després hi ha hagut un berenar amb les monges.

Dia 12, dimecres: Al matí hi ha hagut la inauguració del centre d’interpretació per als visitants i de les noves sales del museu. Hi han assistit, entre altres, Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, i Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura de la Generalitat. / Mons. Bernard-Nicolas Aubertin, arquebisbe de Tours i monjo cistercenc de Lerins, ha vingut a Poblet acompanyant un grup de fidels de la seva diòcesi que feien un recorregut pels monestirs cistercencs catalans i altres indrets de Catalunya. / Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona, ha visitat el P. Abat.

Dia 15, dissabte: El P. Abat ha anat al monestir de Cîteaux (França) per participar en els actes de commemoració dels 900 anys de la «Carta de caritat», primer document legislatiu de l’Orde Cistercenc.

Dia 18, dimarts: A la tarda, ha mort el P. Alexandre Masoliver, després de molts anys de malaltia. Tenia 85 anys, en feia 58 que era monjo i 52 que era sacerdot.

Dia 19, dimecres: A la tarda, ha tingut lloc la missa exequial i enterrament del P. Alexandre, presidits pel P. Abat, que ha anticipat el seu retorn a Poblet.

Dia 21, divendres: Mn. Jaume Vilanova, rector del Seminari Interdiocesà, ha visitat el P. Abat.

Dia 22, dissabte: Ha vingut Mons. Joan Josep Omella, cardenal-arquebisbe de Barcelona, acompanyat d’un grup de 20 estudiants de la Facultat de Teologia de Barcelona, la majoria d’ells de països sud-americans. Han celebrat la missa a la capella de Santa Caterina, han visitat el monestir i han participat a la pregària de Sexta a la capella de Sant Esteve.

Dia 26, dimecres: La M. Hildegard Brem, abadessa del monestir austríac de Mariastern-Gwiggen, ha donat unes conferències sobre la «Carta de caritat». Hi han assistit també un grup de monjos de Solius i de monges de Vallbona i Valldonzella.

Dia 29, dissabte: L’escriptora i periodista Pilar Rahola ha vingut al monestir. Ha dinat amb la comunitat i després ha participat a la recreació on ha parlat del seu darrer llibre titulat «SOS cristians» sobre la persecució dels cristians en el món actual, que s’ha llegit darrerament al refetor durant el dinar.

Dia 30, diumenge: Al matí ha tingut lloc a l’església una missa amb participació de cavallers i dames de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre. La missa ha estat presidida pel Gran Mestre de l’Orde, el cardenal Edwin O’Brien i amb assistència del cardenal Lluís Martínez Sistach. En aquesta missa s’ha fet el nomenament de Joan Carles de Balle com a nou Lloctinent de l’Orde a l’Espanya Oriental.     

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005