21/10/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2018
    · Desembre 2018
    · Gener 2019
    · Febrer 2019
    · Març 2019
    · Abril 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Desembre 2018 
Desembre 2018
 

Dia 1, dissabte: Ha tingut lloc el recés d’Advent de la Germandat de Poblet. La jornada ha començat amb la missa conventual, seguida d’una xerrada i presentació de la «lectio divina» a càrrec del F. Borja Peyra amb el tema «El Senyor ve». A continuació, per grups, s’ha fet la «lectio divina». Després de la Sexta, cantada a l’església, ha tingut lloc el dinar a l’hostatgeria externa. A la tarda, s’ha posat en comú la «lectio divina» i el P. Josep Alegre ha presentat el seu comentari a les antífones de la O. La jornada ha acabat amb el res de les primeres Vespres del primer diumenge d’Advent.

Dia 3, dilluns: Ha visitat el monestir i ha dinat amb la comunitat M. Josepa Figueras, Rectora de la Universitat Rovira i Virgili. Anava acompanyada dels vicerectors Misericòrdia Camps i Francesc Medina, de Francesc Benet, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i de Jordi Miró, Conseller comarcal de Turisme.

Dia 4, dimarts: Al matí, ha vingut Jorge Trias Sagnier per visitar l’Arxiu del President Tarradellas. / El P. Josep Alegre ha anat al monestir de Solius per predicar-hi un recés.

Dia 9, diumenge: Mons. Joan Josep Omella, cardenal-arquebisbe de Barcelona, ha vingut a Poblet. Ha participat a la missa conventual, al dinar amb la comunitat, a la recreació i a les Vespres.

Dia 10, dilluns: Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, ha vingut a Poblet, tornant de Vila-real, al País Valencià. Ha dinat amb la comunitat i ha participat en la recreació.

Dia 13, dijous: Al matí, el P. Abat ha anat a la Facultat de Teologia de Barcelona per fer una primera classe sobre l’exhortació apostòlica «Gaudete et exultate» del Papa Francesc. / A la tarda, la germana Olga Nicolau, priora de Sant Benet de Montserrat, ha donat una xerrada dins del cicle sobre els Salms.

Dia 17, dilluns: S’ha traslladat la tomba de Philip Wharton, de l’antic cementiri de monjos, situat rere els absis de l’església, on estava actualment, a la capella del Sant Enterrament a la galilea de l’església, on havia estat fins a mitjans del segle XX. / A la tarda, el P. Abat ha anat a Barcelona per presentar, juntament amb dues religioses, a la Llibreria Claret el llibre «La força de la vocació: la vida consagrada avui», que és un llibre entrevista del claretià Fernando Prado amb el Papa Francesc.

Dia 20, dijous: El P. Abat ha anat a la Facultat de Teologia de Barcelona per donar una segona classe sobre l’exhortació apostòlica «Gaudete et exultate» del Papa Francesc a l’Aula de Formació Permanent.

Dia 21, divendres: Al vespre, el P. Abat ha anat a Figuerola del Camp per presidir les Completes i predicar la Novena amb motiu de la coronació de la Mare de Déu de l’Esperança, cerimònia que oficiarà demà Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona.

Dia 25, dimarts: A la missa del gall i a la missa del dia de Nadal s’han cantat tots el cants tant del propi com de l’ordinari en gregorià.

Dia 28, divendres: A la tarda, el P. Abat ha anat a Vallbona amb el P. Lluc Torcal, Procurador general de l’Orde, per tractar del document de la Sagrada Congregació de Religiosos «Cor orans».

Dia 30, diumenge: Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, ha vingut a Poblet. Ha compartit amb la comunitat el res de la Sexta, el dinar i la recreació.    

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005