15/09/2019
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2018
    · Desembre 2018
    · Gener 2019
    · Febrer 2019
    · Març 2019
    · Abril 2019
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Novembre 2018 
Novembre 2018
 

Dia 1, dijous: A la sala capitular, després de Laudes, F. Joaquim Cervera ha renovat per un any la professió temporal. / Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, ha presidit la missa conventual.

Dia 2, divendres: Al vespre, F. Ricard Miró ha mort al Pius Hospital de Valls. Tenia 91 anys d’edat i en feia 69 que era monjo.

Dia 5, dilluns: Al matí, ha tingut lloc la missa exequial i l’enterrament de F. Ricard Miró.

Dia 7, dimecres: A la tarda, el P. Abat ha anat a Barcelona per assistir a un acte en commemoració de l’Any Vidal i Barraquer, que ha tingut lloc al palau de la Generalitat i que ha estat presidit per Quim Torra, President de la Generalitat.

Dia 8, dijous: Al vespre, el P. Abat ha presidit al monestir de Valldonzella de Barcelona una missa per als difunts d’enguany de la Germandat de Poblet.

Dia 9, divendres: A la tarda, la germana Olga Nicolau, priora de Sant Benet de Montserrat, ha donat una conferència dins del cicle sobre els Salms.

Dia 10, dissabte: A la nit, ha tingut lloc el primer concert del VI Festival Internacional d’Orgue de Poblet. L’organista polonesa Maria-Magdalena Kaczor ha interpretat un programa amb peces de Johann Sebastian Bach, Georg Boehm, Ludwig van Beethoven i Otto Barblan.

Dia 15, dijous: Ha tingut lloc a Poblet el 10è Capítol de la Congregació Cistercenca de la Corona d’Aragó. La sessió s’ha desenvolupat a la sala de reunions del palau de l’abat. Sota la presidència del P. Abat Octavi Vilà, Abat president, s’hi han reunit els representants de Poblet, Solius, Vallbona i Valldonzella. Aquests eren: el P. Rafel Barruè, el P. Josep Alegre, F. Xavier Guanter i el P. Maties Prades, per Poblet; el P. Josep Peñarroya i F. Albert Fontanet, per Solius; la M. Anna M. Camprubí i S. Sara Picher, per Vallbona; la M. Núria Illas i S. Àngels Cornellà per Valldonzella. Al migdia els membres del Capítol de la Congregació han compartit el dinar i la recreació amb la comunitat de Poblet.

Dia 16, divendres: El P. Rafel Barruè ha anat al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí per participar en les V Jornades del Bosc de Poblet i de les Muntanyes de Prades.

Dia 17, dissabte: Hi ha hagut a Poblet la VIII Trobada d’Intel·lectuals i Professionals Cristians. Al matí, Anna Pou van den Bossche ha parlat sobre «L’evolució de la figura de Maria en la història de l’art» i Montserrat Escribano sobre «Maria de Natzaret i el paper de la dona en l’Església d’avui». A la tarda, hi ha hagut una taula rodona sobre el tema: «L’experiència de Maria en la teva vida: què té a dir-nos a les dones i homes d’avui?», amb la participació d’Àngela Volpini i Teresa Forcades. / A la nit, ha tingut lloc el segon concert del VI Festival Internacional d’Orgue de Poblet. L’organista russa Daria Burlak ha interpretat un programa amb peces de Dietrich Buxtehude, Domenico Scarlatti i Johann Sebastian Bach.

Dia 19, dilluns: El P. Abat ha anat al convent de caputxins d’Arenys de Mar per participar en la Reunió d’Abats i Provincials de Catalunya. Després ha anat al monestir de Solius, on s’estarà fins dijous al matí.

Dia 24, dissabte: A la nit, ha tingut lloc el tercer concert del VI Festival Internacional d’Orgue de Poblet. L’organista alemany Christian Schmitt ha interpretat un programa amb peces de Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Jean Langlais i Arvo Pärt.

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005