21/02/2018
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Maig 2017
    · Juny 2017
    · Juliol 2017
    · Agost 2017
    · Setembre 2017
    · Octubre 2017
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Maig 2017 
Maig 2017
 

Dia 1, dilluns: Aquesta matinada ha mort al centre sociosanitari de Palamós el P. Edmon Garreta, que fou el primer abat de Poblet després de la restauració monàstica. Tenia 96 anys d’edat, 71 de professió i 68 de sacerdoci. Va ser abat de Poblet del 1954 al 1967. Fundà el monestir de Solius l’any 1967 i en fou prior fins el 1999.

Dia 2, dimarts: El P. Abat ha anat a Barcelona i d’allí al monestir de Solius, on a la tarda ha presidit la missa conventual.

Dia 3, dimecres: El P. Abat ha assistit a Solius a l’enterrament del P. Edmon Garreta. La cerimònia ha estat presidida pel P. Josep Peñarroya, prior conventual de Solius. Hi eren presents el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, i Mons. Carles Soler Perdigó, bisbe emèrit de Girona.

Dia 5, divendres: Josep Amill, alcalde de Sarral, junt amb alguns regidors de l’ajuntament, han vingut a Poblet amb motiu de l’any de l’alabastre, en què es commemora el centenari de la instal·lació a la vila del primer taller modern dedicat a l’elaboració de productes artístics i decoratius d’alabastre.

Dia 8, dilluns: El P. Abat ha anat a Madrid per assistir al Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, a un acte en commemoració del 40è aniversari del retorn del president de la Generalitat de Catalunya, Josep Tarradellas. Ha presidit l’acte la consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté.

Dia 9, dimarts: El P. Abat ha anat a Barcelona a CaixaForum per assistir a la presentació del V Festival de Música Antiga que tindrà lloc el mes d’agost a Poblet, sota la direcció de Jordi Savall.

Dia 10, dimecres: Ha visitat el monestir una representació de l’Ordre national du Mérite de França.

Dia 11, dijous: A la tarda, Mn. Joan Torra ha donat una conferència dins del cicle sobre sant Agustí.

Dia 16, dimarts: El P. Abat ha anat a Anglaterra per assistir a una reunió del Grup «Amicis» format pels superiors cistercencs de llengua francesa. La reunió ha de tenir lloc al convent de les Bernardines d’Esquermes de Brownshill.

Dia 24, dimecres: Aprofitant la seva estada a Anglaterra, el P. Abat s’ha entrevistat amb el professor Paul Preston al monestir benedictí d’Ealing Abbey a Londres.

Dia 28, diumenge: El P. Abat ha presidit la celebració de l’eucaristia a l’ermita de la Mare de Déu dels Torrents. S’hi celebrava els 300 anys de la benedicció i inauguració de l’ermita.

Dia 29, dilluns: El P. Abat ha anat a Tarragona on li han gravat una entrevista amb motiu dels 25 anys de la fundació de la Universitat Rovira i Virgili.

Dia 30, dimarts: El P. Abat ha anat al monestir de Valldonzella de Barcelona.

Dia 26, dissabte: Al matí, ha tingut lloc la passejada literària «Eduard Toda i el renaixement de Poblet». En aquesta, unes 50 persones han recorregut diversos llocs del monestir relacionats amb Eduard Toda, tot llegint diversos textos adients. Després, al refetor de conversos, s’ha projectat el documental «Les set vides d’Eduard Toda». Hi han assistit, entre altres, Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, i Jordi Agràs, Delegat territorial del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona.

Dia 27, diumenge: A les Laudes d’avui, primer diumenge d’Advent, el P. Abat ha beneït el nou orgue de cor, obra de l’orguener barceloní Joan Carles Castro. / A la missa d’1 s’ha celebrat la missa per als difunts de la Germandat de Poblet. / A la tarda, a l’església, ha tingut lloc un concert de l’Orfeó Català com a cloenda de les celebracions del 75 aniversari de la restauració monàstica de Poblet. Sota la direcció de Simon Halsey, i amb David Malet a l’orgue de cor, han interpretat l’Oda infinita de Salvador Brotons i el Rèquiem de Gabriel Fauré.

Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005