13/12/2017
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Vida monàstica
  Ordenació de diaca
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
  El temps
  Blogs
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Ordenació de diaca 
Ordenació de diaca
 


El dia 6 de desembre, Dimecres de la setmana I d'Advent, durant la missa conventual de les 10:00 h., el nostre germà fra Borja Peyra ha rebut l’ordenació diaconal per la imposició de mans del senyor arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells.


L’ordenació no aporta res d’essencial a la consagració monàstica que el nostre germà va rebre el dia 20 d'agost de 2014. La tradició monàstica més genuïna —a desgrat de llargs segles de deformació— l’ha considerada sempre com quelcom afegit, i més aviat era vista amb recel pels antics pares del desert. Fins i tot sant Benet, que pertany ja a un període més evolucionat, l’accepta en la seva Regla amb una certa recança (cf. Regla de sant Benet, 62). Aquestes breus consideracions ajuden a situar correctament el ministeri ordenat en l’àmbit de la vocació monàstica. Es tracta d’un nou servei —certament qualificat— que el monjo —servidor per definició— prestarà a la seva comunitat —l’escola del servei del Senyor (RB, pròleg 45)—, un servei que solament l’abat pot demanar al monjo. No és per tant el monjo qui demana espontàniament de ser ordenat, sinó l’abat qui el crida i li proposa, en nom de l’Església, aquest servei.

L’església que és a Poblet ha viscut amb goig aquest dia, un dia que ha estat ocasió propícia per a expressar i nodrir la seva comunió eclesial en la persona del bisbe del lloc, Jaume Pujol.

Que els sants diaques Auguri i Eulogi, i sant Vicenç, venerat a la nostra església, ajudin el nou diaca a aprofundir en la dimensió martirial i diaconal de la seva consagració monàstica.

 Ritual de l’ordenació d’un diaca
Castellano  
English
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005